X

Gustare crocantă și ușor de pregătit pentru orice moment al zilei

Șnițele de vinete pane este o gustare delicioasă și crocantă, perfectă pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Este un aperitiv apetisant și poate fi savurat în orice moment al zilei. Originile preparatului vinete pane se regăsesc în bucătăria mediteraneană, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită combinației de textură crocantă și gust aromat.

CITEȘTE ȘI: Efectul pe care îl au vinetele asupra colesterolului

Gustare crocantă și ușor de pregătit pentru orice moment al zilei

Această rețetă de vinete pane este o rețetă simplă, dar, care aduce în farfurie bucuria gustului autentic și prospețimea ingredientelor.

Vinetele pane reprezintă nu doar o gustare, ci o experiență culinară. Crocante la exterior și delicate la interior, aceste bucate aduc în farfurie echilibrul perfect între arome și texturi.

Vinetele pane pot fi savurate ca atare sau pot fi asezonate cu un sos de roșii proaspete, iaurt cu usturoi sau o salată ușoară. O alegere inspirată pentru petreceri, cine relaxante sau chiar ca o gustare rapidă într-o zi obișnuită.

Șnițele de vinete pane

Șnițele de vinete pane, o rețetă ușor de preparat și extrem de savuroasă. Acest preparat aduce în farfurie prospețimea și crocantul vinetelor, învelite într-un strat delicios de pesmet.

CITEȘTE ȘI: Vinete umplute- rețeta care te scoate din impas

Gustare crocantă și ușor de pregătit pentru orice moment al zilei

Mod de preparare:

Se taie 3, 4 vinete mari, în felii subțiri, de grosime uniformă.

Se asezonează cu sare și piper pe ambele părți. Se lasă să stea timp de 15-20 de minute pentru a se elimina excesul de apă.

Într-un bol se bat 2 ouă, în altul se pune o cană de făină și în al treilea se pune o cană și jumătate de pesmet panko.

Se înmoaie fiecare felie de vânătă în făina, apoi în ouă și la final, în pesmet, astfel încât să fie bine acoperite pe toate părțile.

Se încinge ulei într-o tigaie, la foc mediu. Se prăjesc șnițelele de vinete până devin aurii și crocante, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Se scot șnițelele de vine pe șervețele de hârtie abosorbante pentru a se elimina excesul de ulei.

Se servesc calde, cu o felie de lămâie alături, cu ketchup sau cu un delicios sos de iaurt, mărar și usturoi.

În pesmet se poate adăuga pătrunjel proaspăt tocat sau puțină coajă de lămâie pentru a intensifica aromele.

Șnițelele de vinete se mai pot servi cu un sos de iaurt cu mărar.

Cu preparatul șnitele de vinete pane, vei aduce în farfurie o porție de prospețime și savoare. Această rețetă simplă va cuceri nu doar gusturile, ci și inimile celor dragi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro